Du har kun ét liv og det kan ikke deles op

Opdelt tid og liv

Arbejdsliv, familieliv, arbejdstid, fritid, work-life balance…..det er alt sammen en fatamorgana – det findes ikke. Der er ét liv, med én tid, til ét menneske. Du er kun dig og du har kun én tid.

Det er ikke meningen vi skal splitte os selv op og balance er ikke at have en dejlig fritid for at balancere en stresset arbejdstid.
I lang tid har vi fået tudet ørerne fulde af at vi ikke skal tage arbejdet med hjem, at vi skal skelne og slutte mailen, at vi skal adskille arbejdstid og fritid. Men hvad har vi fået ud af det, der er flere mennesker syge med stress og depression end nogensinde, det virker ikke, for vi kan ikke dele os selv.

Det ideelle ville være at vi arbejdet det der skulle til for at udføre opgaven, ikke bundet op på timer og at vi kunne blande det sammen, at det kunne glide ubemærket ind i hinanden fordi det hele var i balance.
De er lidt bedre til det i syden for ungerne kommer rendende på arbejdet efter skole, hvor man går hjem til siesta og lukket og går til frokost.
Her i norden er det anderledes, vi forsøger at holde arbejde og fritid skarpt opdelt, så vi knokler hele ugen for så at “nyde livet” i weekenden. Det er spild af liv og vi må kunne gøre det bedre.

Kan vi ændre noget?

Så hvad kan vi gøre, vi kan jo ikke lige ændre samfundet?

Først og fremmest, laver du noget du føler er meningsfuldt? Kan du finde meningsfuldhed i hvad du foretager dig, både arbejde og hobbyer, så kan det nære dig i stedet for at dræne dig.
Udnyt dine muligheder, kan du tage hjemmearbejde, møde senere, tidligere, gå en tur midt på dagen, kig på dine muligheder.

Er der ingen meningsfuldhed er det måske tid til at ændre på noget, hvis du kan, så gør det. Vi fortryder oftere det vi aldrig gjorde, end det vi faktisk gjorde.

Hvor kliche fuldt det end lyder, så prøv at mærke nuet. Du kan ikke ændre på i går, ej heller i morgen, du kan kun ændre lige nu.
I hårde tider, prøv at tænke “hvad er problemer i dette nu, ikke før, ikke om 5 minutter, men lige nu?”.

Vi kan selv gøre rigtig meget for at gøre vores liv gladere og mere meningsfuldt, nogle gange er det helt små ting, ting der giver ro og velvære i krop og sjæl.
Det er noget forskelligt for os alle…..men vi skal kigge, føle og være ærlige for at finde det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *